Olen seurannut Kirkkojen maailmanneuvoston (KMN) keskeisistä arvoista käytyä keskustelua tässä Facebook-ryhmässä ja kirkollisessa mediassa muualla Suomessa. Keskeiset arvot – ykseys, oikeudenmukaisuus ja rauha – ovat samat kuin vuonna 1948, jolloin KMN perustettiin.

KMN on kirkkojen kansainvälinen yhteistyöelin, joka on yli 70 vuoden ajan yhdistänyt kristittyjä yhteisten tavoitteiden eli oikeudenmukaisuuden ja rauhan edistämiseksi. Yhdessä eri uskontokuntien ja muiden kansainvälisen yhteisön toimijoiden kanssa KMN tuomitsee uskonnon väärinkäytön tekosyynä väkivallalle ja luo mahdollisuuksia edistää rauhaa ja sovintoa kansainvälisen oikeuden ja ihmisoikeuksien julistuksen mukaisesti. 350 jäsenkirkkonsa kautta KMN:n piirissä on ympäri maailman yli puoli miljardia kristittyä, jotka toimivat ruohonjuuritasolla oikeudenmukaisemman yhteiskunnan puolesta. Yksi konkreettinen esimerkki tästä on Thursdays in Black -kampanja. KMN on työskennellyt jo pitkään kaikenlaista sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa, raiskauksia ja syrjintää vastaan.

Kiitos sitoutumisestanne Kirkkojen maailmanneuvostoon, jäsenkirkkoihimme ja ekumeenisiin yhteistyökumppaneihimme – jatkamme luottamuksen ja toivon valon tuomista kristityille ja muille ympäri maailman.

Pidetään yhteyttä: www.oikoumene.org tai mej@wcc-coe.org

Uusi Tie -lehdessä julkaistun kolumnin sisältöä kommentoi sen kirjoittaja, teol. tri Risto Jukko itse.  

Marianne Ejdersten
Viestintäjohtaja
Kirkkojen maailmanneuvosto