placeholder image

Rev. Dr Owe Boersma. © Emma Boersma

הכומר ד"ר אוו בוארסמה יטול את תפקיד רכז תוכנית EAPPI הבינלאומית בג'נבה החל מה-26 בספטמבר 2016. בתום שמונה שנות שירות כרכז תוכנית EAPPI הבינלאומית שמושבה בג'נבה, הגיע מר מנואל קינטרו לגיל פרישה ויעזוב את סניף EAPPI הבינלאומי של 'מועצת הכנסיות העולמית' (World Council of Churches) בסוף אוגוסט.

כאשר אוו בוארסמה חושב על המטרות שלו בהנהגת 'תוכנית הליווי האקומנית בפלסטין ובישראל' (EAPPI) מילה אחת הצצה בראשו היא "איזון".

שמירה על איזון בתפקידו החדש היא עסק מאתגר, מודה בוארסמה, אך ההשראה המציפה אותו, הן אישית והן תאולוגית, תשמש אותו על מנת לעמוד באתגר זה.

לדבריו, הוא "ימשיך להיווכח כיצד אמונתה של ישראל מהווה מבחינה תאולוגית את העץ שעליו אנחנו נטועים, ומאידך, לעולם לא ישכח שעם שלם - הפלסטינים - סובלים בשל אי צדק."

כל יום הוא מתפלל בשביל השלום בירושלים "באופן המקיף ומרחיק הראות" המתואר בישעיהו נו ז:

"וַהֲבִיאוֹתִים אֶל הַר קָדְשִׁי וְשִׂמַּחְתִּים בְּבֵית תְּפִלָּתִי עוֹלֹתֵיהֶם וְזִבְחֵיהֶם לְרָצוֹן עַל מִזְבְּחִי כִּי בֵיתִי בֵּית תְּפִלָּה יִקָּרֵא לְכָל הָעַמִּים."

בראשית דרכו למד בוארסמה תאולוגיה ב-'אוניברסיטה התאולוגית של הכנסיות הרפורמיות' בהולנד, שם התמחה בהיסטוריה של הכנסייה, בדגש על הרפורמציה.

הוא ורעייתו, הכמרית הדה קליפ, לימדו ב-'סמינר התאולוגי הפרסביטרי' בקומבה שבקמרון, וב-'סמינר התאולוגי האוונגלי' בקהיר שבמצרים.

בוארסמה גם עבד עם 'מיסיון בזל' דאז (כעת מיסיון 21) כמנהל התוכנית בסודן ובטנזניה וכרכז צוות באפריקה. במסגרת תפקידו האחרון הוא עבד עם 'איגוד הכנסיות והמיסיונים הפרוטסטנטיים' בגרמניה ושירת כמזכיר בכיר לאפריקה ולמזרח התיכון.

במבט לאחור על המקומות בהם התגורר — אפריקה, מצרים, שוויץ וגרמניה— בוארסמה רואה בכל אחד מהם "זכות גדולה וחווית למידה אדירה."

בתפקידו החדש ב-'מועצת הכנסיות העולמית', הוא חותר לשלב את החוויות הבינלאומיות האלו עם חיי הכנסייה המקומיים, מכיוון שלתפיסתו להיות חלק מקהילת הכנסייה, להטיף בכינוסים ולהסביר על המתרחש בנצרות ברחבי העולם הן פעילויות הכרוכות זו בזו.

"ענן עדים"

בוארסמה נזכר ברגעים בהם היה אפוף על ידי התנועה האקומנית בדרכים שרגשו אותו.

בעת שהתגורר בקמרון, הוא חגג את 'שבוע התפילה למען אחדות הנוצרים' בינואר בכינוסים יומיים בערבים, ולאחר מכן בכינוס במרכז העיר במשותף עם שורה של כנסיות.

"רגע מרגש נוסף שחוויתי התרחש בעת שביליתי את השנה הראשונה בבית המיסיון בבזל, במסגרת פגישה עם מאות אנשים שפעלו כמיסיונרים בקמרון, בדומה לאשתי ולי. זאת הייתה חוויה מרגשת של השתייכות ל-"ענן עדים", אשר עובדים במטרה לקדם ולסייע כה רחוק מביתם על תקן כמרים, רופאים, חקלאים, מורים, גברים, נשים וילדים."

'מועצת הכנסיות העולמית' מברכת את בוארסמה ומודה לקינטרו על שנים רבות של שירות מסור. מי יתן ויזכו בהצלחה בתפקידיהם החדשים, תוך שהם ממשיכים במסעם עם התנועה האקומנית.

עובדות:

'תוכנית הליווי האקומנית בפלסטין ובישראל' (EAPPI) מהווה את התגובה הקונקרטית של 'מועצת הכנסיות העולמית' לפניה מטעם ממנהיגי הכנסיות בירושלים בשנת 2002. במכתב הם כותבים: "אנו מבקשים, מתוך כבוד מלא, הגנה לכל האנשים כדי לסייע בבנייה מחודשת של אמון הדדי וביטחון עבור ישראלים ופלסטינים. בנוסף, אנו קוראים לכל שוחרי השלום מכל העולם להצטרף אלינו בהפגנה לטובת שלום צודק".

למעלה מ-70 כנסיות, גופים אקומניים ומיניסטריונים ייעודיים מ-22 מדינות באפריקה, באסיה, באירופה, בצפון אמריקה ובאמריקה הלטינית השתתפו באופן פעיל בתוכנית. כמעט 1500 מלווים השתתפו בנוסף.

גיל המלווה צריך להיות 25 ומעלה אך מתחת לגיל 70. על המלווה להיות בעל/ת ניסיון בעבודה עם אנשים ולדבר אנגלית שוטפת. קיימת דרישה לשלושה מכתבי המלצה על מנת להתקבל. משך הפעילות הוא שלושה חודשים; המלווים עובדים במסגרת צוותים בינלאומיים ומתגוררים במקומות כגון חברון, יריחו וירושלים.

כנסיות חברות של 'מועצת הכנסיות העולמית' בישראל ובפלסטין

תוכנית הליווי האקומנית בפלסטין ובישראל

הצהרה בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני ותהליך השלום, 28 ביוני 2016